Jen takové motorečky do letadýlek

Motory, vrtule, serva ...
Marcel

Jen takové motorečky do letadýlek

Post by Marcel »

Ahoj, jaky je rozdil, jestli mate nekdo zkusenost mezi :
Hacker 60-18, co do Pavlovic Ferdika pujde a napriklad hentononcem :
http://www.va-models.com/eshop1/motorst ... 56345.html
Ď

Pavel

Re: Jen takové motorečky do letadýlek

Post by Pavel »

Huž na první pohled se jedná o ouplně inačí kategorii...
motor je o 1/3lehčejší, má zřejmě teoreticky o min.20% menší výkon, má o 95kv víc, je pouze na 10článků...
Laicky tak do éra 1,8m-2m?

Marcel

Post by Marcel »

hoj Pavle. Tak to tam mas asi to L ko.

HonzaS

Post by HonzaS »

Ahoj, Pavel má A60 18L - cca 950gramů a 160KV. Tyhle motory dávají s 24x10 a 12S kolem 6000rpm, do 90A odběr a nevydrží ten plný plyn dlouho - ale! Když ho chladíš (ne že vyvisíš celý baterky - mimochodem vertigo ve visu žere asi 35A) tak máš lehký pohon s víc než dostatečným výkonem, nízkou spotřebou a za rozumný peníze.

Třeba Jarda Dědek si koupil levný Rotomax a čínský regl, ale už mu odešel regl i ložiska v motoru = +1000kč za kvalitní ložiska + něco za regl. Vysypat se ti může cokoliv, ten hacker co s Pavlem máme taky není žádný brutální highend, to by byla třeba Hackerova Q80, která ale stojí jinačí peníz :-) Takže to chce dobře promyslet než si něco koupíš, protože kupovat levný věci může vyjít nečekaně draho.

Pavel

Post by Pavel »

Mno, viděl jsem "Badmana"( :lol: ) při jeho poletování a do Vertiga by ani silnější motor nebyl potřeba. Je to hlavně o rukách :mrgreen:

Do čeho to, Marceli( :P ) , ten Ondra vlastně chce ?

Marcel

Post by Marcel »

Pavel wrote:Mno, viděl jsem "Badmana"( :lol: ) při jeho poletování a do Vertiga by ani silnější motor nebyl potřeba. Je to hlavně o rukách :mrgreen:

Do čeho to, Marceli( :P ) , ten Ondra vlastně chce ?
Pokukuji po Katane 1,8m.
Vlakno : Stavby-Katana 1,8m

HonzaS

Post by HonzaS »

Ty, Marcel, jestli ti můžu poradit, pokud aspoň trochu můžeš, nestav to.

Důvody proč stavět:
-vyjde to (asi) levněji (když nezapočítáš ten čas)
-může tě to bavit
-Vertigo se dělá jen jako stavebnice, ARF se koupit nedá.

Důvody proč nestavět:
-lidi co dělají rozsypy tomu většinou nerozumí a letadla většinou nelítají zdaleka tak hezky, jako "značkové" stavebnice (tím nemyslím hobbyking a podobně) (to že ten rozdíl v letových vlastnostech nepoznáš je kec, to sakra poznáš, a čím míň zkušený pilot, tím lepší by měl mít letadlo, aby se s ním nepral - pozor: testováno na lidech)

-větší výběr ve stavebnicích. Dneska bych do 1,8m letadla asi nešel (měl jsem ho) a do katany už vůbec ne. Poslední dobou jsem zkusil v týhle velikosti akorát Extru od 3DHS, a musím uznat, je to brutálně dobrý (proti všem "ala katana" co jsem kdy řídil) https://aerobertics.be/en_be/rc-models/ ... arf-kit-73 doveze to sem na požádání krill, jako cokoliv z aerobertics.

-ARF letadlo si dáš dokupy za týden po večerech, pokud tam nebude potřeba nic ladit (většinou uložení motoru, uložení baterek) tak i dřív. Takže budeš hodně lítat. Hodně lítat je hodně dobrý, to chceš.

Marcel

Post by Marcel »

Cau Honzo,
ted jsem to trochu poupresnil v druhem vlaknu :-)

Marcel

Post by Marcel »

Marcel wrote:Cau Honzo,
ted jsem to trochu poupresnil v druhem vlaknu :-)
to je pdel :-), nez ja jsem ti napsal odpoved a upresneni, tak ty si uz odpovedel :-):-):-)

HonzaS

Post by HonzaS »

To víš, dělám si pauzy od čmárání halovek. Občas je lepší se na 5 minut podívat na něco jinýho a pak vidět vlastní chyby, než to dělat 3 hodiny vkuse a vlastní chyby pečlivě zaintegrovat do konstrukce :lol:

Post Reply