Ahoj, jaky je rozdil, jestli mate nekdo zkusenost mezi :
Hacker 60-18, co do Pavlovic Ferdika pujde a napriklad hentononcem :
http://www.va-models.com/eshop1/motorst ... 56345.html
Ď
Jen takové motorečky do letadýlek
Re: Jen takové motorečky do letadýlek
Huž na první pohled se jedná o ouplně inačí kategorii...
motor je o 1/3lehčejší, má zřejmě teoreticky o min.20% menší výkon, má o 95kv víc, je pouze na 10článků...
Laicky tak do éra 1,8m-2m?
motor je o 1/3lehčejší, má zřejmě teoreticky o min.20% menší výkon, má o 95kv víc, je pouze na 10článků...
Laicky tak do éra 1,8m-2m?
hoj Pavle. Tak to tam mas asi to L ko.
Ahoj, Pavel má A60 18L - cca 950gramů a 160KV. Tyhle motory dávají s 24x10 a 12S kolem 6000rpm, do 90A odběr a nevydrží ten plný plyn dlouho - ale! Když ho chladíš (ne že vyvisíš celý baterky - mimochodem vertigo ve visu žere asi 35A) tak máš lehký pohon s víc než dostatečným výkonem, nízkou spotřebou a za rozumný peníze.
Třeba Jarda Dědek si koupil levný Rotomax a čínský regl, ale už mu odešel regl i ložiska v motoru = +1000kč za kvalitní ložiska + něco za regl. Vysypat se ti může cokoliv, ten hacker co s Pavlem máme taky není žádný brutální highend, to by byla třeba Hackerova Q80, která ale stojí jinačí peníz
Takže to chce dobře promyslet než si něco koupíš, protože kupovat levný věci může vyjít nečekaně draho.
Třeba Jarda Dědek si koupil levný Rotomax a čínský regl, ale už mu odešel regl i ložiska v motoru = +1000kč za kvalitní ložiska + něco za regl. Vysypat se ti může cokoliv, ten hacker co s Pavlem máme taky není žádný brutální highend, to by byla třeba Hackerova Q80, která ale stojí jinačí peníz
Mno, viděl jsem "Badmana"(
) při jeho poletování a do Vertiga by ani silnější motor nebyl potřeba. Je to hlavně o rukách
Do čeho to, Marceli(
) , ten Ondra vlastně chce ?
Do čeho to, Marceli(
Pokukuji po Katane 1,8m.Pavel wrote:Mno, viděl jsem "Badmana"() při jeho poletování a do Vertiga by ani silnější motor nebyl potřeba. Je to hlavně o rukách
![]()
Do čeho to, Marceli() , ten Ondra vlastně chce ?
Vlakno : Stavby-Katana 1,8m
Ty, Marcel, jestli ti můžu poradit, pokud aspoň trochu můžeš, nestav to.
Důvody proč stavět:
-vyjde to (asi) levněji (když nezapočítáš ten čas)
-může tě to bavit
-Vertigo se dělá jen jako stavebnice, ARF se koupit nedá.
Důvody proč nestavět:
-lidi co dělají rozsypy tomu většinou nerozumí a letadla většinou nelítají zdaleka tak hezky, jako "značkové" stavebnice (tím nemyslím hobbyking a podobně) (to že ten rozdíl v letových vlastnostech nepoznáš je kec, to sakra poznáš, a čím míň zkušený pilot, tím lepší by měl mít letadlo, aby se s ním nepral - pozor: testováno na lidech)
-větší výběr ve stavebnicích. Dneska bych do 1,8m letadla asi nešel (měl jsem ho) a do katany už vůbec ne. Poslední dobou jsem zkusil v týhle velikosti akorát Extru od 3DHS, a musím uznat, je to brutálně dobrý (proti všem "ala katana" co jsem kdy řídil) https://aerobertics.be/en_be/rc-models/ ... arf-kit-73 doveze to sem na požádání krill, jako cokoliv z aerobertics.
-ARF letadlo si dáš dokupy za týden po večerech, pokud tam nebude potřeba nic ladit (většinou uložení motoru, uložení baterek) tak i dřív. Takže budeš hodně lítat. Hodně lítat je hodně dobrý, to chceš.
Důvody proč stavět:
-vyjde to (asi) levněji (když nezapočítáš ten čas)
-může tě to bavit
-Vertigo se dělá jen jako stavebnice, ARF se koupit nedá.
Důvody proč nestavět:
-lidi co dělají rozsypy tomu většinou nerozumí a letadla většinou nelítají zdaleka tak hezky, jako "značkové" stavebnice (tím nemyslím hobbyking a podobně) (to že ten rozdíl v letových vlastnostech nepoznáš je kec, to sakra poznáš, a čím míň zkušený pilot, tím lepší by měl mít letadlo, aby se s ním nepral - pozor: testováno na lidech)
-větší výběr ve stavebnicích. Dneska bych do 1,8m letadla asi nešel (měl jsem ho) a do katany už vůbec ne. Poslední dobou jsem zkusil v týhle velikosti akorát Extru od 3DHS, a musím uznat, je to brutálně dobrý (proti všem "ala katana" co jsem kdy řídil) https://aerobertics.be/en_be/rc-models/ ... arf-kit-73 doveze to sem na požádání krill, jako cokoliv z aerobertics.
-ARF letadlo si dáš dokupy za týden po večerech, pokud tam nebude potřeba nic ladit (většinou uložení motoru, uložení baterek) tak i dřív. Takže budeš hodně lítat. Hodně lítat je hodně dobrý, to chceš.
Cau Honzo,
ted jsem to trochu poupresnil v druhem vlaknu
to je pdelMarcel wrote:Cau Honzo,
To víš, dělám si pauzy od čmárání halovek. Občas je lepší se na 5 minut podívat na něco jinýho a pak vidět vlastní chyby, než to dělat 3 hodiny vkuse a vlastní chyby pečlivě zaintegrovat do konstrukce