ION - pro HonzuC

Naše projekty
Pavel

ION - pro HonzuC

Post by Pavel »

Takhle mám vyřešeno chlazení:
Attachments
P1130536.JPG
P1130535.JPG

Honza C

Re: ION - pro HonzuC

Post by Honza C »

Pavlovi velke diky za tato fota a dalsi info, ktere jsem z nej v prubehu stavby vytahal. Dtto Baui. Model bude brzy na RC Albu.

Honza C

Post by Honza C »

tak zaznam na RC Album vcetne fotek DONE http://www.rcalbum.cz/model/7897-ion.html
Enjoy !

baui

Post by baui »

Pěkné, Honzo :) Ta zelená na vršku vypadá super a dost neobvykle ;)

Sent from my Sony Xperia Z
Tom

Honza C

Post by Honza C »

jo jo, kdyz vali stremhlav dolu zadama k Tobe, je to docela pekny pohled - vyjici rosnicka v utoku ;)

Pavel

Post by Pavel »

baui wrote:Pěkné, Honzo :) Ta zelená na vršku vypadá super a dost neobvykle ;)

Sent from my Sony Xperia Z
V reálu to je mnohem hezčí...

Janekx
Administrátor

Post by Janekx »

Krasa
zeleny jako co? zeleny jako zabicka :mrgreen:
RCStudio - autorizovaný prodejce FrSky

Honza C

Post by Honza C »

Provedl jsem mensi ocistu Iona - to zavazi, co jsem mel nasoplene lepici paskou na cumaku, jsem vlepil dovnitr, ale jeste me stve jedna vec: Ion mi klopi doprava, takze to musim kompenzovat trimem kridylek, ktera pak nejsou v neutralu a to me pekne zere. Asi to bude spatnym pricnym vyvazenim. Predpokladam, ze postup je asi takovy:
1. chytnu letadlo za cumak a vertikalni stabilizator a co nejdal na kridlo (ale ne do te plast. koncovky) budu tak dlouho lepit paskou broky, az se to srovna.
2. dam kridylka do neutralu a pujdu s tim zalitat.
3. pokud OK, navrtam kridlo, ty broky tam nacpu, zaleju nejakym lepem (Purex), pak ten rozdrbany kousek znovu potahnu.

Prosim guruy o odouhlaseni ci pripominkovani :)

jinak baterkou jsem to zkousel kompenzovat (davam ji uplne na stranu trupu), ale ten moment tam proste neni.

baui

Post by baui »

Ten postup bych trochu pozměnil ;) Bod 1 ok. Jakmile bude letadlo vodorovně, rovnou to zalep do křídla a po zaschnutí znovu převaž. Křidélka do neutrálu a hurá lítat. Cílem je mít letadlo příčně vyvážené do horizontu, ve vzduchu není s čím experimentovat.

Pokud by ti to i vyvážené šlo za jedním křídlem, je tam ještě jiný problém (zkroucení profilu do negativu / pozitivu, nesymetricky uložená křídla v trupu apod.). To ale nevyřešíš přidáním hmotnosti, protože takový problém se bude měnit v závislosti na rychlosti obtékání.
Tom

Honza C

Post by Honza C »

diky moc ! ta blbe ulozena kridla tam mam, vim o tom, a budu to resit jako prvni - nejsou uplne v rovine s vyskovkou. Pujde to podle me podlepenim neceho tenkeho (.5mm-1mm) tam, kde na trup doseda kridlo, ktere by se melo zvednout. Az to budu mit, radeji si s tim zalitam a dovazovat se bude az pak, mozna se to spravi.

Post Reply