FRSKY X10S
FRSKY X10S
Tak jsem se stal dalším ze šťastných majitelů FrSky modelu X 10S. Zatím jsem zralý na ústav pana Chocholouška.
. Opravdu to nedávám. Pro mě bývalého majitele Spektra kde nastavení pro heli zvládne i dítě je X 10 scifi. Něco tak zbytečně složitého jsem nezažil. Zatím jsem zvládnul nastavení hodin a odpočet času a označení modelu. Ano uznávám, jsem debil . Dnes nad tím strávím 3tí večer. 
Re: FRSKY X10S
No jo, měl jsi si tam dát open tx, to bych ti mohl poradit. Frsky OS neznám...
No ale pro helinu stačí do jednotky poslat jenom kanály, tam přece nemůže být problém, pokud teda nepotřebuješ helimix na pádlovku.
No ale pro helinu stačí do jednotky poslat jenom kanály, tam přece nemůže být problém, pokud teda nepotřebuješ helimix na pádlovku.
Mel jsem za to, ze dosadim do sablony jako u Spektra.proto OS. Sablonu jsem jaksi nenasel . Nechci si hrat s nastavenim . Nepotrebuji to. Chci litat !!!!
Občas stojí za to chvíli nastavovat, než jednoduše nastavit a ... (jako u Spectra)prtka wrote:Mel jsem za to, ze dosadim do sablony jako u Spektra.proto OS. Sablonu jsem jaksi nenasel . Nechci si hrat s nastavenim . Nepotrebuji to. Chci litat !!!!
FrskyOS nemůže být nic hrozného, to musí jít samo.
Tak jsem pokročil . Zítra páruju a pokusím se zapojit Spirita. Zatím nevím jak v rádiu nastavit hodnoty gyra záchrany. U Spektra je např. + 60 a - 60 . Taranis mínus nemá . Jinak co mi hodně pomohlo bylo přepnutí z češtiny do angličtiny . Ne že bych ji uměl ale význam poznám . Český překlad je poněkud zvláštní 
Tak to je asi vlastnost FrskyOS, OpenTx na stejném vysílači má rozsah +100 -100. Pokud je rozsah 0 až 100, tak pak neutrál bude 50. Ale nejjednodušší bude spárovat přijímač a Sbusem to poslat do Spiruta, a tam na teploměrech poznáš, jak to vlastně s tím signálem je, a nastavíš to podle Spirita. Já jsem něco podobnýho řešil u reglu, kde byl rozsah 0 až 100, ale vysílačka byla standartně -100 až 100. Takže 50 procent reglu byla u mě 0%. A fungovalo to, protože pro RC je stejně důležitá šířka pulsu, jaký rozsah se tomu přiřadí je úplně fuk.
Teď jsem se díval na nějaký video od Honzy a zdá se mi, že rozsahy kanálů jsou u Frsky -100 až 100 procent, minimálně v servo monitoru. Kde jsi, Petře, našel ovladač, který je 0 až 100 procent?prtka wrote:Tak jsem pokročil . Zítra páruju a pokusím se zapojit Spirita. Zatím nevím jak v rádiu nastavit hodnoty gyra záchrany. U Spektra je např. + 60 a - 60 . Taranis mínus nemá . Jinak co mi hodně pomohlo bylo přepnutí z češtiny do angličtiny . Ne že bych ji uměl ale význam poznám . Český překlad je poněkud zvláštní
Balančák pro rádio Horus . Dosedací plochu je nutné vybrousit do konusu .
http://www.hawk-creation.com/index.php? ... 8Silver%29
http://www.hawk-creation.com/index.php? ... 8Silver%29