Goblin 570
Re: Goblin 570
Je to divné, ale s novou čelistí jsem nakrimpoval bez problémů první pin, který drží, vede, neláme se .... No jo, dělal jsem to dle videonávodu.
Tak jsem si začal chystat propojení Jive a Jlog, načež jsem zjistil, že Kosmik i Jive-Pro mají mimo jiné trochu problém i s napětím BEC po startu (asi 100ms nedefinovaný stav), což dokáže shodit Jlog, a za určitých podmínek uvést regl do programovacího režimu, protože JLog se dává místo propojovacího konektoru.
Tak jsem se rozhodl, že půjdu do bakup baterie, u Jlog doporučili toto řešení http://www.fast-lad.co.uk/store/product ... s_id=31870. No, a jak jsem se podíval na fotky, tak ten optipower backup používáš taky. Chci se tedy zeptat, zda je backup použitelný (pokud je nabitý) hned po startu, nebo zda se inicializuje až ztrátou poklesem napájecího napětí?
Podle toho, co jsem četl, tak mám dojem, že palubu začne napájet až od poklesu napětí. Ale to by snad nemuselo vadit.
Jinak problematika je popsána tady http://translate.google.com/translate?h ... -kosmik%2F
Edit: Jestli jsem to dobře pochopil, tak by doporučené řešení 2x BEC Guard +1x Ultra Guard mělo být pro správnou funkci i mou jistotu dostačující. Přesto tě chci poprosit, jestli bys se na to nepodíval, třeba jsem něco špatně pochopil. Jinak to zítra večer objednám.
Tak jsem se rozhodl, že půjdu do bakup baterie, u Jlog doporučili toto řešení http://www.fast-lad.co.uk/store/product ... s_id=31870. No, a jak jsem se podíval na fotky, tak ten optipower backup používáš taky. Chci se tedy zeptat, zda je backup použitelný (pokud je nabitý) hned po startu, nebo zda se inicializuje až ztrátou poklesem napájecího napětí?
Podle toho, co jsem četl, tak mám dojem, že palubu začne napájet až od poklesu napětí. Ale to by snad nemuselo vadit.
Jinak problematika je popsána tady http://translate.google.com/translate?h ... -kosmik%2F
Edit: Jestli jsem to dobře pochopil, tak by doporučené řešení 2x BEC Guard +1x Ultra Guard mělo být pro správnou funkci i mou jistotu dostačující. Přesto tě chci poprosit, jestli bys se na to nepodíval, třeba jsem něco špatně pochopil. Jinak to zítra večer objednám.
Zítra na to mrknu 
Vsadil bych ale boty, že tvůj problém zrovna ultra guard nemá šanci vyřešit. Jeho inicializace probíhá tak, že po tom, co se mu na kabelu objeví napětí, chvíli počká, než se napětí stabilizuje. Poté si změří, kolik tam je a nastaví své zapínací napětí o půl voltu pod napětí paluby. Pokud tam paluba klesne, začne krmit.
Už z povahy toho to znamená, že napřed musí být napájení paluby chvíli stabilní, než si ultra guard vůbec určí, jak má nastavit sám sebe. A to v tvém případě splněno není. Tam bude nejspíš potřeba obyčejný buffer pack.
Vsadil bych ale boty, že tvůj problém zrovna ultra guard nemá šanci vyřešit. Jeho inicializace probíhá tak, že po tom, co se mu na kabelu objeví napětí, chvíli počká, než se napětí stabilizuje. Poté si změří, kolik tam je a nastaví své zapínací napětí o půl voltu pod napětí paluby. Pokud tam paluba klesne, začne krmit.
Už z povahy toho to znamená, že napřed musí být napájení paluby chvíli stabilní, než si ultra guard vůbec určí, jak má nastavit sám sebe. A to v tvém případě splněno není. Tam bude nejspíš potřeba obyčejný buffer pack.
Tom
Ještě na doplnění, ta inicializace trvá "lidsky měřitelně" dlouho - indikuje jo dioda. Trvá spíš sekundy, ne mikrosekundy nebo tak.
Tom
No Tome, problém s Jlogem není asi v tom, že by musel být napájený hned, ale v tom, že na počátku napětí z BEC kmitá, a na "Kosmik portu" může být u Jive Pro napětí nižší než je u normálního výstupu BEC, pročež se může jeho střední hodnota nacházet i pod 3,3 V, což může způsobit, že i procesor JLogu se může nacházet v nedefinovaném stavu, a to může způsobit nefukčnost telemetrie, případně i přepnutí reglu do programovacího módu. BEC Guard to řeší zpožděním zapnutí a rampou. Je to vidět na snímku z osciloskopu na výše odkazované stránce. Samozřejmě napájení JLogu upravím dle jejich popisu na napájení ne z dataportu, ale z BECu - to považují za nejdůležitější. Tyto případné problémy nastanou ještě navíc na zemi, takže to bude maximálně pruda, ale bez rozstřelu vrťase. A ultraguard tam chci dát právě pro případ selhání paluby za letu. Každopádně Jive bez JLogu by fungovat měl.
Pokud by to řešení nefungovalo, tak bych tam dal asi klasický backup (LiFePo, LiPo).
Zlatý helijive!
Pokud by to řešení nefungovalo, tak bych tam dal asi klasický backup (LiFePo, LiPo).
Zlatý helijive!
S tím teda souhlas, tohle řešení je proti HeliJive dlouhý krok zpátky
Jináč máš pravdu, tu klíčovou roli tam hraje BEC guard. To by fungovat mělo.
Docela mě zarazila ta pasáž o možnosti resetu BEC na Kosmiku za letu....a to jsem o něm začínal uvažovat právě kvůli integrovanému BECu
No nic...zpátky na stromy.
Docela mě zarazila ta pasáž o možnosti resetu BEC na Kosmiku za letu....a to jsem o něm začínal uvažovat právě kvůli integrovanému BECu
Tom
Tome, díky!
Z Hodonína
Odesláno z mého ZTE-BLADE
Z Hodonína
Odesláno z mého ZTE-BLADE
Tak zásilka z Anglie je tu.