Asi se vrátím o krok zpět.
Re: Asi se vrátím o krok zpět.
Hlavně si nepřipájej všechny 3 dráty ve stejném místě, nebo je budeš muset dávat do smršťovačky nevejdou se ti do drážky.
-
martin_bohac
Ó ja, dobrá připomínka. Díky díkyHonzaS wrote:Hlavně si nepřipájej všechny 3 dráty ve stejném místě, nebo je budeš muset dávat do smršťovačky nevejdou se ti do drážky.
Promiň, psal jsem unavenej a smutnej, takže dneska dokončím myšlenku
: U mpx dogfighteru jsem takhle prodlužoval kabel na serva křidýlek, funguje to roky jen zamáčklé do původní drážky, bez jakékoliv izolace (smršťovačka by se mi tam určitě nevešla). Možná by bylo vhodný přelepit kousek té drážky nad pájeným spojem lepící páskou, aby do toho úplně neprosakovala voda, ale mě to funguje roky i bez toho. Kabel jsem použil stejně tlustý, jako byl na servu. Bez další izolace to má i tu výhodu, že se pak servo hodně snadno rychle mění 
Dělám to tikytaky tak, popsal to kdysi někdo v RCrevui.
Je to jednoduché a spolehlivé.
Pokud nejsou kabely uloženy v drážce, která vlastně nahradí chybějící izolaci, je potřeba je urovnat a natáhnout
tenkou smršťovačku kvůli mechanické ochraně pájených spojů.
Je to jednoduché a spolehlivé.
Pokud nejsou kabely uloženy v drážce, která vlastně nahradí chybějící izolaci, je potřeba je urovnat a natáhnout
tenkou smršťovačku kvůli mechanické ochraně pájených spojů.
A to mě připomnělo že už by mělo byt nové číslo RCrevui na pultě
-
martin_bohac
No a kdyz ten prvni drat, ktery je videt ve vyrezu zasmrstim a ostatni necham volne, protoze jsou kryte izolaci okolnich kabelu a elaporem, tak by to melo take stacit, kvuli te vlhkosti.
Rc revue sem kdysi hojne odebiral,ale jelikoz tam bylo cim dal vetsi
, tak sem to zrusil.
Rc revue sem kdysi hojne odebiral,ale jelikoz tam bylo cim dal vetsi
, tak sem to zrusil.Re: Asi se vrátím o krok zpět.
Fčil jsem si ji donesl from páně Bochte. Je tam článek od V.Klabačky o Špiritusu.pepe* wrote:A to mě připomnělo že už by mělo byt nové číslo RCrevui na pultě
- standapass
Tak co fotografie. Dávejte to sem pod tlakem.
Odesláno z mého Vodafone Smart ultra 6 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Vodafone Smart ultra 6 pomocí Tapatalk
Ještě k těm prodlužovaným kabelům:
Pájené spoje dle J.Fpatného balím všechny tři najednou naplocho do obyč. průhledné tenké pásky (izolepy) a pak vmáčknu do drážky v křídle - ochrana proti vodě.
Pájené spoje dle J.Fpatného balím všechny tři najednou naplocho do obyč. průhledné tenké pásky (izolepy) a pak vmáčknu do drážky v křídle - ochrana proti vodě.