Janku, na fórech doporučují používat jako 12V zdroj pouze ten zemněný, izolovaný doporučují používat jen jako 24V expander (tím, že je plovoucí, tak teoreticky může mít výstupní napětí vůči zemi až 230V, takže tě může dobře kopnout, případně vypálit elektroniku). Proto se doporučuje mít vyvedeny pouze svorky 0V (uzemněno), +12V a +24V, propojení mezi + a mínus pólem mezi zdroji vést uvnitř zdroje nepřístupné obsluze. Ale to jdu asi s křížkem po funuse, co?
Btw.: samozřejmě pokud budeš mít trvale vnitřně propojeny zdroje, tak pak lze používat i oněch 2x12V (propojkou se uzemní, takže jeden zdroj bude mít vůči zemi 0V a 12V, druhý 12V a 24V) za podmínky, že vždy musí být zapnutý i ten zemněný.
Zdroj 1150W 2x HP DPS-600PB
Re: Zdroj 1150W 2x HP DPS-600PB
Tak to já to, Stando, tak pěkné nemám, ale zase mi zprovoznění trvalo cca 20 minut, z toho se pět minut nahřívalo kopyto.standapass wrote:Pěkná prace.S
No to ja vim, startuji se oba, jen prepinace nad svorkami ovladaji normalni rezim a silent mod chlazeni
Takze to zamyslim tak ze tam bude vzdy 0-12V-24V a propojeni bude permanentni... tim bych mel zamezit moznosti driftu expanderu k 230V. Ale v kazdem pripade diky za prodiskutovani tohoto zapojeni.
RCStudio - autorizovaný prodejce FrSky
Tak to je OK!! Jinak to vypadá pěkně!Janekx wrote:No to ja vim, startuji se oba, jen prepinace nad svorkami ovladaji normalni rezim a silent mod chlazeniTakze to zamyslim tak ze tam bude vzdy 0-12V-24V a propojeni bude permanentni... tim bych mel zamezit moznosti driftu expanderu k 230V. Ale v kazdem pripade diky za prodiskutovani tohoto zapojeni.
Diky, uplne sem se bal to pustit
jen cekam na kolegu jak udela tu propojku v dilne a muzu to zatizit.
- standapass
Jste moc a moc šikovní. Já na takové proudy nejsem. No já poslední dobou nejsem skoro na nic. Zdravím z Vysočiny. S
Ale stando rekreuj a nedelej duchodce z Vysociny
Sesmoleno na mobilu
Sesmoleno na mobilu
- standapass
No vyrozu občas chytnu.S