Pike Perfection

Naše projekty
Post Reply
modrus

Pike Perfection

Post by modrus »

Udělal jsem si radost a místo žlutoidní Lifepo4 pro dobíjení Lipolek na ploše jsem si pořídil F3J Pike Perfection :)
Nebude to čistokrevné F3Jéčko, ale předělám ho na elektro verzi s motorem pro snadnější nastoupání bez nutnosti svahu, gumy atd.

Setup bude následující
- motor PROPDRIVE V2 2836 1400KV
- régl Talon 35A
- serva klapky JR DS181
- serva křidélka KST DS215MG
- serva motýl BMS-106HV
- přijímač FrSky G-RX8
Image

Pavel

Re: Pike Perfection

Post by Pavel »

Hezký - už jsem zvědavý, jak to bude " řezat " vzduch :twisted: Kde jsi k němu přišel ?
Jen ten motor bych zvážil - měl jsem od této značky motor v IONovi a dolepoval jsem 7 magnetů. Výkon nic moc....
Výměna za ekvivalent od Hyperion z výprodeje znamenala výrazné zlepšení účinnosti celého pohonu (včetně hlučnosti).
Kdy budete k vidění naživo ?

modrus

Post by modrus »

Jo to já taky, ale mělo by to být klidné éro to termiky. V zimě jsem pokukoval po tří-metrovce od LS model, ale nějak jsem se nerozhoupal a defacto na to zapomněl a teď se vyskytlo pořídit toto od Tomáše Hlavinky, kterej létá F3Káčka a větronářské F3J - F5B či v neposlední řadě letos RESKy s KIWI (nechápu kde na to bere čas :-D )
Už je na něj prej Perfection nuda, tak jednoho vymění za Dynamica, tak jsme se domluvili. A já mám důvod poslat do světa Minicorado se kterým stejně nejsme kámoši :zoufaly:
Co se týče motoru, nechal jsem si poradit od Toma, co tam cpe když přestavuje na motorovou verzi a když lowend tak tudle variantu. Nebude to žádná raketa jako má Míra nebo BoŠ, ale to jsem ani nechtěl, má to být poklidné termické prolítání :plane:

Kdybych měl vic času, tak do konce měsíce by bylo připraveno k letu, ale v květnu jsem časově v pasti, kdy přes víkendy na závodech nebo u rodiny a přes týden na cestách :( Tak že snad do prázdnin vzlétne :)

Pavel

Post by Pavel »

Rozumím, ten pohon to má jen svižně dopravit nahoru. Já mám u levných motorů z HK nejlepší zkušenosti se sérií SK3 a rovněž se základní "žlutou řadou".

HonzaS

Post by HonzaS »

modrus wrote:Udělal jsem si radost a místo žlutoidní Lifepo4 pro dobíjení Lipolek na ploše jsem si pořídil F3J Pike Perfection :)
Nebude to čistokrevné F3Jéčko, ale předělám ho na elektro verzi s motorem pro snadnější nastoupání bez nutnosti svahu, gumy atd.

Setup bude následující
- motor PROPDRIVE V2 2836 1400KV
- régl Talon 35A
- serva klapky JR DS181
- serva křidélka KST DS215MG
- serva motýl BMS-106HV
- přijímač FrSky G-RX8
Image
Bacha na ty propdrive... mám nějaký ten o kousek větší (3542) a ložiska jsou po cca 20ti startech už pěkně slyšet. #alebylotolevny

Pravdou je, že jsem to kupoval jako motor který v prototypu na 99% skončí zarytej v poli (nebo asfaltu). A na to mi přišlo Axi/hacker/mega... dost líto. Na stole už je ale značkovější řešení, takže #alebylotolevny půjde do půjčovacího éra kde je opět vyšší riziko zarytí motoru do hlíny.

modrus

Post by modrus »

Kdyby měl někdo doma navíc régl Talon 35A a chtěl ho poslat dále, tak bych měl zájem k odkupu :)

Pavel

Post by Pavel »

modrus wrote:Kdyby měl někdo doma navíc régl Talon 35A a chtěl ho poslat dále, tak bych měl zájem k odkupu :)
Macekol licitoval s regulátorem do 450, tak jestli mu něco nezůstalo navíc ?

Marcel

Post by Marcel »

Pavel wrote:
modrus wrote:Kdyby měl někdo doma navíc régl Talon 35A a chtěl ho poslat dále, tak bych měl zájem k odkupu :)
Macekol licitoval s regulátorem do 450, tak jestli mu něco nezůstalo navíc ?[/quo

vzhledem k tomu ze 450 jeste neletela, nahradni dily zatim nerozprodavam :D

Post Reply