ION - pro HonzuC

Naše projekty
baui

Re: ION - pro HonzuC

Post by baui »

To vyvážení udělej stejně, nebude to na škodu a určitě ti to jednou pomůže. Třeba když hledáš termiku a éro ještě vidíš, podle kopanců do křídel se dá celkem na jisto určit, ne kterém uchu máš točit nebo kde je bublina ;)

Ad křídla: nejsem si úplně jistý, jestli mluvíme o tom samém. Zdá se mi, že myslíš úhel seřízení. S tím se samozřejmě hýbat trochu dá, ale řeší se tím jiné parametry.
Já měl na mysli spíš to, že u děleného křídla je možnost, že jedna půlka má jiný úhel seřízení, než druhá, třeba v důsledku nějakého otřepu na jedné polovině trupu. Výsledkem jsou křídla jakoby do vrtule, přestože je nosná plocha samotná rovná.
Tom

Honza C

Post by Honza C »

nee, uhel serizeni je (snad, podle oka) dobre, ale kdyz se podivam zepredu na letadlo, tak proste kridlo neni ve stejne rovine jako VOP. To muze byt samozrejme tim, ze je nakrivo VOP nebo kridlo. Mam pocit (ale jeste musim zmerit), ze je VOP celkem dobre a kridlo nasikmo. Takze budu trochu podkladat kridlo. To pricne vyvazeni ale asi hned taky, jak pravis, rozhodne to nemuze uskodit.

baui

Post by baui »

Jo tááák, chápu. To máš pak postup správný, oboje najednou ;)
Tom

Pavel

Post by Pavel »

Anabáze Hitec v mém provedení pokračuje - 3. tj poslední servítko Hitec HS-81 dnes vypovědílo službu - olámané 2 zuby .
Samozřejmě potřebné kolečko doma nemám :| Poněvadž odejde vždy jen to jedno....

Honza C

Post by Honza C »

ja tam mam 3 x HS82MG a musim zaklepat - zatim dobry, a to za to nekdy i trochu vice taham.

Pavel

Post by Pavel »

Dnes dorazil balíček via Japan post (ve středu objednáno !) s dvěma GR-12Light a motorem https://www.aircraft-world.com/en/p1014170-hp-hs3026 1210kv do IONa.
Před chvílí jsem Hypíka 3026 namontoval a cvičně po odladění reglu na balkoně odmotoroval s původní vrtulí 12"/8".
Až som sa zľakol - dosti výrazný nárůst statického tahu oproti NTM 3548-900Kv.
Motor samozřejmě dostane lehčí vrtuli 11"/8". S 12ti palcovou je přetížený.
Balíček v ceně 60 USD s udanou cenou na štítku prošel bez doplatku DPH :mrgreen:
Tedy GR-12L vyšel na necelých 600Kčs i s dopravou :twisted:

Janekx
Administrátor

Post by Janekx »

Ja říkal ze japan je rychla
RCStudio - autorizovaný prodejce FrSky

Pavel

Post by Pavel »

A měl jsi pravdu. Anebo Tě Japan slyšela :lol:

Pavel

Post by Pavel »

Ráno jsem s IONem lechtal bouřkové mraky - hypík je výkonný a tichý, ale jak jsem předpokládal, topí a potřebuje menší vrtuli -11/8.

Honza C

Post by Honza C »

ION po srpnovem crashi v Alpach konecne spraven - bylo potreba vymenit osicku motoru (nova z HK) a spravit bouchlou nabezku (lepeni Purex + vterinak, trochu vylozeni balsou, smirgl, kit, zase smirgl a nova folie). Zadarilo se, zalitano dnes rano u zavory, OK, necitim rozdil oproti minulemu stavu.

Post Reply